De ouders van Jules Bianchi hebben in een nieuwe persverklaring laten weten dat de toestand van hun zoon onveranderd is. Dat betekent dat de Fransman weliswaar zelfstandig ademt, maar nog steeds buiten bewustzijn is.

Hoewel de conditie waarin Jules Bianchi verkeert dus min of meer hetzelfde is gebleven, vond zijn familie de naderende jaarwisseling een geschikt moment om een nieuwe update naar buiten te brengen: “We hebben de fans van Jules beloofd om met enige regelmaat met updates te komen wat betreft zijn toestand en daar willen we ons graag aan houden.”

“Het was een moeilijk jaar voor ons, maar we putten kracht uit het feit dat Jules inmiddels alweer ruim een maand in Frankrijk wordt omringd door zijn vrienden en zijn familie. In het ziekenhuis in Nice kan hij bovendien rekenen op de best denkbare zorg. In eerste instantie verbleef hij op de Intensive Care, maar inmiddels is hij overgebracht naar de revalidatieafdeling. Zijn neurologische conditie is echter onveranderd. Hij ademt zelfstandig, maar is nog steeds buiten bewustzijn.”

“We hebben wat dat betreft weliswaar niet heel veel nieuws te melden, maar wij putten hoop uit het feit dat Jules blijft vechten. Hij is een knokker en dat stelt de artsen in staat te beginnen met het geplande, maar zeer nauwkeurige revalidatieplan.”

De familie benadrukt in het bericht nogmaals dat ze geraakt zijn door de vele steunbetuigingen: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen met het lot van Jules begaan zijn, zowel fans als ook de media. Daar zijn we iedereen zeer dankbaar voor. We zullen in de toekomst waar mogelijk dan ook nieuwe informatie naar buiten blijven brengen.”