Olivier Panis is aankomende vrijdag voor zijn thuispubliek de vrijdagtester van Toyota. De Fransman sloot zijn raceloopbaan vorig seizoen af in Japan, maar maakt nu – met dank aan een regelverandering – een korte rentree.
De inmiddels 38-jarige Panis heeft 33 van zijn 158 races gereden voor Toyota, voordat hij eind 2004 een stap terugdeed en een tweejarig testcontract ondertekende. De testkwaliteiten van de Fransman worden geroemd, eerst al door het BAR-team en nu ook door de Japanse renstal.

,,Helaas mocht Olivier vanwege de regels aan het begin van het seizoen geen plaatsnemen in de derde wagen. Nu de regelgeving is veranderd vonden we de Franse Grand Prix een uitstekende mogelijkheid om Olivier nog eens in te zetten", vertelt John Howett.

Panis heeft alvast enorm veel zin in vrijdag: ,,Ik kijk er echt naar uit om terug te keren op Magny-Cours. Ik heb hier in 1994 voor het eerst gereden en heb dus behoorlijk veel ervaring op deze baan. Hopelijk kan ik Toyota van dienst zijn met mijn ervaring. Tevens hoop ik dat de fans het leuk vinden dat ik op vrijdag zal rijden."

Goed beschouwd heeft hij zijn terugkeer te danken aan Red Bull en Christian Klien. Het Oostenrijkse team kreeg het voor elkaar om bij alle F1-renstallen steunen te vergaren voor een regelverandering. Daarom mogen nu ook coureurs die meer dan zes races hebben gereden in de laatste twee seizoenen de rol van vrijdagcoureur vervullen.