Adam Parr, de CEO van Williams, wil niet teveel uitweiden over de geruchten dat Kimi Räikkönen naar het team komt, al denkt hij wel dat de Fin goed bij Williams zou passen.

Behalve dat hij de CEO van Williams is, heeft Parr ook de dagelijkse leiding over de renstal. Williams heeft alletwee de racezitjes voor 2012 nog niet gevuld, en in gesprek met de BBC geeft Parr aan dat er ook nog geen keuzes zijn gemaakt: “We denken na over wat we volgend jaar gaan doen”, zegt hij. “Een beslissing is nog niet gemaakt. Meer kan ik op dit moment niet zeggen.”

Gevraagd naar of hij denkt dat Räikkönen in theorie een goede optie is voor Williams, wil Parr het volgende wel kwijt: “Ik denk dat iedereen weet dat Kimi één van de meest getalenteerde Formule 1-coureurs van de laatste jaren is en van wat ik kan zien, wil hij graag een comeback maken.”

“Ik denk bovendien dat het voor elk team erg positief zou zijn om een wereldkampioen binnen de gelederen te hebben”, benadrukt Parr, die erkent dat Williams een renstal is die op zoek is naar zichzelf en ‘de best mogelijke coureurs’ probeert binnen te halen voor 2012 en de hoeveelheid sponsorgeld die rijders kunnen meebrengen geen prioriteit is.

Wie in ieder geval erg blij zou zijn als Räikkönen daadwerkelijk terugkeert, is Bernie Ecclestone. “Het zou heel leuk zijn om hem weer terug te zien, maar ik heb er geen idee van of Kimi wel echter terug wil komen”, zegt hij tegen het Finse MTV3, dat overigens niet verbonden is aan de muziekzender.