Hoewel Jordan inmiddels officieel heeft bevestigd dat Nicolas Kiesa dit weekend in Duitsland de derde bolide bestuurt, wordt Nicky Pastorelli door verschillende websites genoemd als voorname kandidaat om die rol de rest van het jaar te vervullen. De coureur in kwestie weet echter van niks.

Onlangs werd Manfredi Ravetto als commercieel directeur van Jordan/Midland aangesteld. Ravetto is tevens manager van Nicky Pastorelli. Voor veel mensen aanleiding om aan te nemen dat Pastorelli het oude stoeltje van Robert Doornbos na Duitsland van Kiesa overneemt. De Nederlander is tenslotte al testcoureur bij het team. Maar zo simpel is het niet.

De coureur uit Rijswijk verklaart: ,,Er is een kans dat ik vrijdagcoureur wordt. We zijn het hele jaar al bezig om meer te kunnen rijden. Maar of het ook daadwerkelijk gebeurt, is weer een ander verhaal.”

Op de vraag of zijn management actief bezig is hem de rol als derde rijder te bezorgen, moet hij het antwoord schuldig blijven. Pastorelli: ,,Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik denk wel dat ze ermee bezig zijn. Het enige dat ik zeker weet is, dat ik dit weekend niet rij.”