Op de natte baan van Interlagos kwamen de Force India-coureurs niet heel geweldig uit de voeten. Paul di Resta start de race zondag als twaalfde, terwijl Adrian Sutil genoegen moet nemen met de zestiende startplaats.

Paul di Resta meldt dat hij door het natte weer een moeilijk weekend heeft. “Ik heb maar weinig kunnen testen. Daardoor hebben we vrijwel de gehele afstelling overgenomen die we op de fabriek voor deze race hadden bedacht. Hopelijk helpt dat ons morgen wanneer de weersomstandigheden zich verbeteren en we een droge baan hebben.”

“Als het droog is zijn er veel onduidelijkheden”, vervolgt hij. “Vooral over de banden en er is een kans dat we daarvan kunnen profiteren. Als het regent zijn we in de positie om voor punten te kunnen racen, want dit weekend hebben we in de regen duidelijk een stap gemaakt qua snelheid. We zullen blijven pushen en hopelijk kunnen we morgen dan lachen na de race”, aldus een verrassend optimistische Paul di Resta die toch bekend staat als de zuurpruim van de paddock.

Geen grip
Ook Sutil rept over een lastige sessie. “De beste omstandigheden waren net aan het begin van Q1. Daarna werden de omstandigheden alleen maar slechter. In Q2 was er daarom maar één kans om een tijd te klokken. Ik bleef wachten om te kijken of de regen zou afnemen, maar toen Pérez zijn ongeluk had ben ik de pit weer ingedoken.”

Het grootste probleem bij de Duitser was gebrek aan grip. “Daarnaast had ik niet echt het vertrouwen om hard te pushen. Het zal een lange race worden morgen. De races in Brazilië hebben sowieso vaak een ongebruikelijk en onvoorspelbaar verloop dus we geven niet op. Ik zal tot de laatste ronde blijven strijden.”