Sergio Pérez ziet in dat 2018 een belangrijk jaar wordt voor zijn toekomst in de Formule 1, vooral wat betreft een herkansing bij een topteam.

Pérez kreeg in 2013, na twee seizoenen bij Sauber, een kans bij McLaren. Zijn seizoen bij dat team liep echter uit op een teleurstelling, waarna hij aan de kant werd gezet. Pérez vond voor 2014 onderdak bij Force India, waar hij zich heeft herpakt, en daar wacht hem nu een ‘belangrijk jaar’, weet hij.

“We gaan veel beweging zien op de rijdersmarkt voor 2019, dus het is belangrijk gelijk vanaf het begin van 2018 snel te zijn”, vertelt Pérez aan Autosport.

Gekeken naar wat hij de laatste vier seizoenen bij Force India heeft laten zien – Pérez eindigde vier keer bij de top tien in het WK en haalde vier podiumplekken – denkt de Mexicaan er echter goed op te staan.

“Ik geloof namelijk dat ze in de Formule 1 niet alleen naar je laatste race kijken, maar naar je laatste jaren”, verklaart de nog altijd pas 27-jarige coureur.

Pérez twijfelt er verder niet aan dat hij goed voorbereid is op een nieuwe kans bij een topteam. “Absoluut, ik denk dat ik zowel als coureur en persoon heel compleet ben. Dat kan een groot verschil maken als zich een kans aandient.”

Gaat Pérez na 2018 weer op weg naar een topteam?

“Ik geloof ook dat er nog een kans zal volgen, dat ik weer verder vooraan de grid zal staan”, zegt Pérez, die het gevoel heeft dat hij wel heeft laten zien wat hij kan: “Maar ik wil meer en heb ook het gevoel dat ik meer kan.”

Pérez kan in de strijd om topzitjes onder meer op concurrentie rekenen van zijn hoog aangeschreven Force India-teamgenoot Esteban Ocon. De 21-jarige Fransman maakte vorig jaar veel indruk en werd achtste in het WK.

Volgens Pérez ligt de druk nu op Ocon om zijn goede vorm uit 2017 een vervolg te geven. “In zijn tweede jaar met het team zal iedereen goede resultaten van hem verwachten”, stelt Pérez, die Ocon zelf ook hoog aanslaat: “Hij heeft veel talent en ervaring.”

Pérez heeft er echter vertrouwen in dat hij zijn jonge teamgenoot ook komend seizoen kan verslaan, hetgeen ook zijn ‘belangrijkste doel’ is voor 2018.