Force India’s Sergio Pérez en Williams-coureur Felipe Massa verwachten flink wat klappers in de vangrail te zien in Monaco, vanwege de karakteristieken van de nieuwe generatie Formule 1-auto’s.

“Ik denk dat het een interessante race wordt en er flink wat coureurs tegen de vangrails aan zullen stuiteren”, voorspelt Pérez ten overstaan van Autosport. “De nieuwe auto’s zijn namelijk erg lastig te besturen en zeker als je last van de hoge bandenslijtage krijgt, wordt het lastig ze onder controle te houden.”

Behalve Pérez rekent ook Massa op een incidentrijk weekend. “De auto’s glijden nu een stuk meer zijwaarts en we hebben ongeveer twee keer zoveel koppel als vorig jaar, terwijl de banden weinig grip geven”, zo legt hij uit waarom hij denkt dat een ongeluk in Monaco ook nu weer in een klein hoekje zal zitten: “Je crasht er voor je het weet. Het kan wel eens de lastigste race van het seizoen worden.”

In tegenstelling tot Pérez en Massa denkt Rob Smedley, head of vehicle performance bij Massa’s team Williams, dat de race in Monaco ‘niet anders dan anders zal worden’. “Monaco blijft Monaco. De eigenschappen van het circuit zijn hetzelfde als altijd en het is niets nieuws dat de achterbanden er snel slijten. Ik denk dus niet dat de nieuwe auto’s onze werkwijze – of het spektakel in Monaco – zullen veranderen.”

Foto: Massa – toen nog in dienst van Ferrari – crashte in 2013 in Monaco zowel in de derde vrije training als in de race, al kwam dat de tweede keer door een defect aan zijn wielophanging.