Sergio Pérez heeft zich goed vermaakt in de ‘epische’ slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië waarin hij als tweede over de streep kwam. Hij spreekt van een ‘geweldige comeback’ nadat hij het eerder in de race nog lastig had.

Voordat het echt losging in de slotfase, reed Pérez een redelijk anonieme race. De Mexicaan sloot aan op de vierde plek na een hectische herstart, maar vormde geen echte bedreiging voor de Ferrari-coureurs of Lewis Hamilton. Door de safteycar kreeg Pérez de kans om weer aan te sluiten en om op de zachte band, net als Carlos Sainz en Hamilton, de aanval in te zetten.

Sainz verschalkte al snel zijn teamgenoot voor de leiding, maar Charles Leclerc viel op de harde band in de schoot van Hamilton en Pérez. Het leverde een spectaculair duel op tussen de drie coureurs van drie verschillende merken. Waar eerst Hamilton nog leek te profiteren, sloeg Pérez terug en had hij genoeg over om de twee anderen achter zich te houden.

Lees ook: Sainz pakt eerste F1-zege in sensationele race op Silverstone, Verstappen zevende door problemen

“Dit was een geweldige comeback”, blikt Pérez terug op de race op Silverstone. “We gaven niet op en bleven pushen. Toen kwam daar op het einde die kans. Het was een geweldig gevecht met Charles, toen met Lewis. Ik had het gevoel dat ik de positie had, maar toen zat Lewis daar weer ineens”, lacht de Mexicaan, die duidelijk van het gevecht genoot. “Het waren epische ronden.”

Het begin van de race verliep niet zoals gehoopt voor Pérez. Hij lag derde toen Leclerc zijn Ferrari in bocht 3 aan de binnenkant zette. Daar was net genoeg ruimte voor, maar dat zorgde voor een spannend moment met teamgenoot Max Verstappen. “Ik werd daar afgeknepen”, legt Pérez uit. “Ik had geen ruimte, Charles zat aan de binnenkant en Max aan de buitenkant. Ik had behoorlijk wat voorvleugelschade waardoor ik een pitstop moest maken om deze te vervangen. Ik zakte toen terug tot de laatste plaats, maar herstelde me.”