*

Pérez op dieet voor zware Force India

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

23 maart 2017 10:46

Pérez op dieet voor zware Force India
Racepictures

Force India-coureur Sergio Pérez moest op dieet om in de zware Force India-auto te kunnen rijden. De Mexicaan heeft na zijn pittige trainingsprogramma voor het nieuwe seizoen, ook flink moeten lijnen om op het juiste gewicht te komen.

Net als alle andere coureurs was het voor Sergio Pérez een intensieve winter, die bestond uit trainen, trainen en nog eens trainen. De laatste weken werd de Mexicaan echter door zijn team Force India gevraagd om een paar kilo af te vallen. De VJM10 bleek namelijk bij de tests in Barcelona te zwaar en dat moeten de coureurs dus voorlopig met hun gewicht compenseren.

Pérez: “Natuurlijk ben ik meer aangekomen door hard te trainen en meer spieren te kweken. Maar ik zit sinds vorige week op een streng dieet en dat gaat nog door tot en met deze zaterdag. Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk gewicht te verliezen de laatste tijd. Hoe meer gewicht ik verlies, hoe beter het is voor het team.”

Volgens de Mexicaan zou het gewicht van de auto bij de Grand Prix van Bahrein weer goed moeten zijn. “Als ik ten opzichte van de testdagen in Barcelona twee tot drie kilo kwijt ben, komen we al aardig in de buurt. Het wordt een lang seizoen, maar ik blijf optimistisch en ik ben ervan overtuigd dat het team weer goed zal presteren dit jaar.”