Sauber-coureur Sergio Pérez heeft het Ferrari-stoeltje van Felipe Massa op het oog. Pérez wil het Ferrari-zitje volgend jaar nog niet hebben, maar in 2013 wil hij er in zitten.

Pérez ligt voor 2012 sowieso nog vast bij Sauber, maar ziet dat als de ideale springplank naar Ferrari: “Ik moet het volgend jaar heel goed gaan doen bij Sauber om naar een team als Ferrari te kunnen gaan, want het is mijn doel om wereldkampioen te worden en voor een team te rijden dat mij in staat stelt om dat te doen, zoals Ferrari”, vertelt de Mexicaan aan het Spaanse AS.

Pérez, die deeluitmaakt van de Ferrari Driver Academy, is er bovendien niet bang voor om bij Ferrari naast Fernando Alonso te rijden: “Daar schrik ik niet van”, stelt hij. “Het motiveert me juist eerder, want Fernando is in mijn ogen op het moment de beste coureur. Het zou goed zijn om in mijn derde jaar in de Formule 1 naast hem te rijden, want ik kan dan veel van hem leren en een betere coureur worden.”

Alonso’s huidige teamgenoot Massa laat op zijn beurt weten dat 2012 een cruciaal jaar voor hem wordt: “Het wordt – zeker als ik voor een competitief team wil blijven rijden – belangrijk voor mijn carrière om sterk te presteren in 2012, dus ik ben vastbesloten er een goed jaar van te maken”, spreekt hij tegenover het Braziliaanse O Estado de Sao Paulo.

“Ik weet namelijk dat alles voor me kan veranderen als ik volgend seizoen niet goed presteer”, erkent Massa, die er de voorkeur aan zou geven ook daarna nog voor Ferrari te rijden, maar er voor open staat bij een ander team aan te kloppen als de Scuderia besluit hem de deur te wijzen: “Absoluut, want ik wil blijven racen en moet ook gewoon doen wat voor mij persoonlijk het beste is.”

Mocht Ferrari hem na 2012 op straat zetten, dan verwacht Massa niet lang zonder werk te zitten. Hij denkt namelijk dat hij voor veel andere Formule 1-teams interessant is. “Ik denk dat ik – ongeacht of ik een goed seizoen doormaak of niet – bij de beste coureurs in de Formule 1 hoor.”