Zo snel kan het gaan in de Formule 1. Eerst ben je te langzaam, en dan ineens de held. Het overkwam Jacques Villeneuve voor, tijdens en na de kwalificatie van de Grand Prix van Canada, waarin hij de achtste tijd neerzette.


Teambaas Peter Sauber had na de verrassend goede prestatie van de wereldkampioen van 1997 zowaar felicitaties over voor Villeneuve ,,Mijn felicitaties aan Jacques voor zo’n goede prestatie’’, juichte de Zwitser. ,,Dat hij het voor eigen publiek wist waar te maken maakt het natuurlijk extra bijzonder. Nu maar hopen dat we dit kunnen vertalen naar een goede race.”

Villeneuve was zelf ook zeer te spreken over zijn ronde van 1:16.116. ,,Normaal gesproken gaat er altijd wel ergens iets verkeerd: je blokkeert een wiel of mist net je rempunt. Van die dingen die gebeuren als je op de limiet rijdt, heel normaal. Maar in mijn ronde klopte alles precies, het had niet beter gekund.’’ Felipe Massa deed het met de elfde tijd overigens ook niet slecht, al moest hij wel een halve seconde op de ontketende Villeneuve toegeven.

Voor Jacques Villeneuve is zijn achtste startplaats (afgezien van de vierde plek in Melbourne dit jaar, waar de kwalificatie overhoop werd gegooid door regen) zijn beste kwalificatieresultaat sinds San Marino 2003, toen de Canadees met zijn BAR als zevende aan de race mocht beginnen.