Vitaly Petrov, de oud Formule 1-coureur van Lotus en Caterham, gaat dit jaar DTM rijden. Mercedes heeft de Rus een stoeltje aangeboden.

We zagen Petrov voor het laatst in 2012 in de Formule 1 in actie bij Caterham. Het leek er toen op dat zijn Russische afkomst hem ook een stoeltje voor 2013 zou garanderen, maar zijn management wist niet de benodigde roebels bij elkaar te sprokkelen.

Vorig jaar zat hij zo goed als werkeloos thuis. Hij deed enkel wat promotiewerk voor Mercedes in Moskou. Vorige maand testte hij de DTM Mercedes in Portimão.

“Ik ben me er bewust van dat ik nog veel te leren heb, maar ik hou van een uitdaging en die accepteer ik dus ook met beide handen”, verklaarde Petrov. “Tijdens mijn eerste test in Portimão, kon ik al kennismaken met het team en de auto. Wat erg belangrijk is om in te kunnen spelen op mijn sterke punten.”

Russische markt

Zijn goede test heeft bij Mercedes de doorslag gegeven. “Vitaly heeft een succesvolle test achter de rug in de AMG C-Coupe en ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevol lid wordt van ons team”, verklaarde Mercedes-sportchef Toto Wolff. “Vitaly is een groot sportman en vertegenwoordiger van zijn land. Hij heeft zijn kwaliteiten voldoende bewezen door onder meer in de Formule 1 op het podium te eindigen. Hij zal ook een grote aanwinst zijn voor Mercedes-Benz, met name voor de Russische mark. Ik kijk er naar uit om te zien hoe hij zich zal ontwikkelen in de DTM.”