*

Pirelli: ‘Lekke banden Massa niet door slijtage’

Ryan Baij

Ryan Baij

22 april 2013 11:06

Pirelli: ‘Lekke banden Massa niet door slijtage’
Racepictures

Met twee lekke banden in de race, was het niet het weekend van Felipe Massa. Pirelli is ervan overtuigd dat de problemen van de Braziliaan niet aan de banden zelf liggen, maar aan brokstukken op het circuit.

“Ik heb nog nooit twee keer in één race een lekke band gehad”, vertelt de Braziliaan verbaasd. “De eerste keer was het misschien de slijtage, maar de tweede keer was de band opeens verdwenen. Er was geen enkele waarschuwing.”

Volgens Paul Hembery, autosportchef van Pirelli, heeft puin op de baan de banden van Massa genekt. “We hebben de banden goed onderzocht. Allereerst zaten er in beide banden diepe sneden. In de tweede lekke band hebben we bovendien ook nog stukken carbon van andere auto’s gevonden. Dit betekent dus dat Massa door de restanten van een eerdere botsing op de baan is gereden.”

“We gaan hier nog even met Ferrari over praten”, vervolgt Hembery. “We willen zeker weten of Massa niet iemand geraakt heeft. Ik hoor de mensen al zeggen: ‘Natuurlijk zeg jij dat het puin is’, maar wij volgen niet elke auto individueel, dus het is belangrijk dat we ook nog even met het team spreken.”