Pirelli heeft de bandenselectie van de coureurs voor de Grote Prijs van Canada bekendgemaakt. De Mercedes- en Ferrari-rijders pakken het daarbij anders aan.

Pirelli neemt de zachte, superzachte en ultrazachte banden mee naar het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal, waarbij elke coureur op voorspraak van Pirelli sowieso één setje van elke compound krijgt.

Met drie van de setjes door Pirelli genomineerd, staat het de coureurs echter vrij de overige tien van de in totaal dertien setjes banden die ze in Canada mogen gebruiken zelf te kiezen.

De ultrazachte banden genieten daarbij duidelijk de voorkeur bij Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, die in totaal negen van die setjes in hun selectie hebben.

De Mercedes-coureurs gaan daarentegen elk voor acht setjes ultrasofts, met vier setjes rode supersofts voor Lewis Hamilton en drie voor Valtteri Bottas, die ook nog voor twee softs gaat.

Hamilton heeft alleen het enkele op voordracht van Pirelli genomineerde setje van de softs in zijn selectie en voor de Ferrari- en Red Bull-rijders geldt hetzelfde.

Bij Red Bull doen Daniel Ricciardo en Max Verstappen het verder flink anders dan hun collega’s bij de andere topteams: Ricciardo en Verstappen gaan voor vijf supersofts en zeven setjes ultrasoft.

Bij McLaren zien we verder dat de ultrasofts, de snelste maar ook zachtste compound, in trek is: Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne gaan voor maar liefst tien setjes van deze banden.

De softs, de hardste en meest duurzame van de genomineerde PZero-compounds, is het meest in trek bij Saubers Pascal Wehrlein, die voor drie setjes gaat, de rest zit allemaal op één of twee soft-setjes.

De bandenselectie voor de Grand Prix van Canada: