*

Pirelli schrapt bandentest Brazilië wegens zorgen om veiligheid

Daan de Geus

Daan de Geus

13 november 2017 17:36

Pirelli schrapt bandentest Brazilië wegens zorgen om veiligheid
Sutton Images

Pirelli heeft naar aanleiding van een mislukte overval op haar eigen personeel in São Paulo besloten een streep te zetten door een geplande tweedaagse bandentest.

De test had dinsdag en woensdag met het team van McLaren afgewerkt moeten worden op het Autódromo José Carlos Pace, met testwerk voor 2018 op het programma.

Afgelopen zondag waren medewerkers van Pirelli echter bijna het slachtoffer van een overval, die verijdeld werd door veiligheidsmensen van Pirelli. Daarna is besloten de test te schrappen.

“We hebben deze beslissing genomen in het belang van onze eigen mensen en die van McLaren”, meldt Pirelli in een statement. McLaren steunt de beslissing: “Doorgaan met de test zou, gezien recente gebeurtenissen, een onnodig risico geweest zijn.”

Het afgelopen weekend in São Paulo hebben zich namelijk wel meer voorvallen voorgedaan waar Formule 1-personeel bij betrokken was. Op vrijdagavond waren enkele personeelsleden van Mercedes het slachtoffer van een gewapende overval in de omgeving van het circuit. Diezelfde avond ontkwamen Williams-teamleden en FIA-medewerkers ondertussen maar net aan hetzelfde lot.

Zondag was het vervolgens niet alleen het Pirelli-personeel dat maar net aan een overval wist te ontsnappen: teamleden van Sauber waren hier ook bijna slachtoffer van.

Naar aanleiding van alle incidenten zijn er veel stemmen in de paddock opgegaan dat de veiligheidssituatie rondom het circuit verbeterd moet worden. Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft dat ook benadrukt. “Ik kom hier al tien jaar en het is elk jaar raak, dat is erg frustrerend.”