De prijs van een superlicentie gaat vanaf dit jaar flink omhoog. De FIA heeft een prijsverhoging ingevoerd die tot gevolg heeft dat zowel potentiële als huidige Formule 1-coureurs duizenden euro’s meer gaan betalen.Tot nu toe moest er voor een superlicentie 1690 euro betaald worden. Formule 1-coureurs betaalden daar bovenop een prijs van 447 euro per gescoord punt in het voorafgaande seizoen.

Het Britse blad Autosport schrijft dat de World Motor Sport Council van autosportorgaan FIA de prijzen nu aanzienlijk verhoogd heeft. Zo zal er voor een superlicentie maar liefst tienduizend euro betaald moeten worden, plus tweeduizend per gescoord punt voor de huidige Formule 1-coureurs.

Een rekensommetje laat zien dat de prijs van de superlicentie van wereldkampioen Kimi Raikkonen op 230.000 euro uit zou komen. Een prijsstijging van bijna tweehonderdduizend euro. Daarbij opgeteld de kosten voor diens teamgenoot Felipe Massa, betekent dit dat Ferrari niet minder dan 428.000 euro kwijt is aan haar coureurs.

De FIA heeft geen officiële verklaring voor deze prijsstijging gegeven. Volgens Autosport zou het echter gaan om minder getalenteerde coureurs te ontmoedigen een superlicentie aan te vragen. Zo zou de exclusiviteit van Formule 1 als sport behouden blijven.

LP