Lewis Hamilton werd uitgeroepen tot FIA Personality of the Year, Charles Leclerc kreeg de prijs voor Rookie of the Year en er werden nog heel veel andere prijzen uitgereikt tijdens het FIA-gala in Sint Petersburg. Maar de fans hadden het toch vooral over Kimi Räikkönen.

Na de race in Abu Dhabi twee weken geleden leek de Fin er al geen zin in te hebben. De top-3 van het kampioenschap krijgt namelijk een trofee uitgereikt en wordt dus geacht te verschijnen. Max Verstappen miste de ‘podiumplek’ op twee punten en grapte nog dat hij het zo had uitgerekend. En dus moest Kimi Räikkönen wel verschijnen in de Russische kunststad.

Lees ook: Kimi Räikkönen: ‘Ik heb flink gezopen voor iemand die een autocoureur is’

De hemeltergend langzame show werd live uitgezonden op Facebook. Het geheel werd stoïcijns aan elkaar gepraat door een presentatiekoppel, één voor één werden de kampioenen van allerlei raceklassen naar voren geroepen om hun trofee in ontvangst te nemen. Precies zo’n avond dus waar Kimi Räikkönen geen trek in had.

Wodka op het menu
Maar wat doe je als op een feest bent terwijl je eigenlijk liever ergens bent? Juist, je laat de drank aanrukken. Het ‘onheil’ diende zich al aan toen Räikkönens vrouw Minttu verheugd een foto plaatste op Instagram van de drankkaart: wijn, champagne en wodka. Gaandeweg de show werd duidelijk dat Räikkönen de ster van de show was, elk shot met de Ferrari-coureur in beeld werd volop gedeeld.

Räikkönen eindigde de avond met een stijlvolle gang naar het podium. Soepel ging het niet, hier en daar werd de apex van de bocht niet gehaald. Zijn avond resulteerde in ieder geval in de onderstaande compilatie. Gelukkig blijft Kimi Räikkönen nog twee jaar racen in de Formule 1.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.