Goed, Red Bull is natuurlijk een voortzetting van Jaguar Racing. Toch mogen de vijfde tijd van Christian Klien en de zesde van David Coulthard in de eerste kwalificatie in Melbourne uitstekend worden genoemd. Met dank aan de regen. Christian Klien vijfde, David Coulthard zesde. De Red Bull-coureurs hadden een slechtere eerste kwalificatie-sessie mee kunnen maken. De regen speelde een belangrijke rol, ten gunste van de Brits/Oostenrijkse bolides. De coureurs dromen al voorzichtig van wat punten op zondagmiddag.

Klien: na afloop: ,,In de laatste seconden voordat je naar buiten gaat, is het lastig om een bandenkeuze te makenmet dit weer.Ik was de achtste rijder en het was nog aardig nat op de baan. Pas laat nam ik de beslissing om op intermediates de kwalificatie te rijden. Dat bleek een goede keuze. Mijn ronde verliep goed en zonder fouten. Dit is nog maar de eerste kwalificatie, dus we moeten maar zien watde laatste kwalificatieons brengt."",,Mijn positie is misschien wel goed, maar mijn rondetijd was heel teleurstellend", moppertCoulthard. ,,Mijn auto had veel overstuur tijdens de kwalificatie, dus ik kon niet voluit rijden. Als het weer zo was geweestin een training, dan was ik meteen naar binnen gekomen. Op dat moment moet je het ermee doen. Morgen hoop ik voor het team wat punten te kunnen behalen.""

TeambaasChristian Horner is hoe dan ook tevredenmet het resultaat. ,,We hebben gelukgehad met het weer. Twee wagens in de toptien is een geweldige start van de kwalificatie.""