Diverse teams zijn nog niet klaar. Bij BAR ploffen motoren, Sauber ontdekt een ontwerpfout. En de Toyota vreet banden. Diverse teams lijken alles behalve klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Bij BAR ploffen om de haverklap Honda-motoren terwijl die toch echt twee GP-weekends mee moeten kunnen gaan (en niet alleen bij Tamuma Sato), terwijl Sauber openlijk filosofeert over een mogelijke ontwerrpfout in de C24.

Maar ook Toyota heeft de boel minder goed voor elkaar dan aanvankelijk leek. Jarno Trulli heeft in de Italiaanse Gazzetto dello Sport toegegeven dat de nieuwe TF105 kampt met te hoge slijtage van de achterbanden. ,,Bij korte runs met weinig benzine gaat het goed'', aldus de Italiaan. ,,Maar als we lange runs doen met volle brandstoftanks dan slijten de achterbanden enorm. Daar moeten we de komende weken goed naar kijken en hard aan werken.''

Bandenstops zijn dit seizoen immers verboden, coureurs moeten de race op een setje banden afleggen, waarmee ze zich ook nog eens hebben gekwalificeerd.