De vrijdag in Canada is niet zonder problemen verlopen voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Beide Red Bull-coureurs waren voortijdig klaar. Verstappens tempo was wel bemoedigend.

Na negentien minuten in VT2 zat Ricciardo’s werkdag er op. Vijftig minuten later was ook Verstappen klaar: zijn auto kwam langzaam uitrollend – en rokend – op het circuit tot stilstand. Bij Verstappen ging het ogenschijnlijk om een probleem met de versnellingsbak, Ricciardo had zijn Red Bull met een motorprobleem in de pits geparkeerd.

“Tot het mis ging, was het best een goede sessie”. vertelt Verstappen aan Sky Sports. “We zaten dicht in de buurt van de top vier, en dat op een circuit dat ons eigenlijk niet zo goed ligt. We mogen dus best tevreden zijn”, meent de Nederlander, die achtereenvolgens zevende en vijfde was.

Ricciardo in actie in Canada.

Teamgenoot Ricciardo noemt zijn dag tegenover datzelfde Sky Sports ‘niet bijster spannend’. “Ik heb immers niet veel kunnen rijden.” In VT2 kwam hij tot maar acht rondjes. In de eerste sessie reed hij wel 23 ronden, maar liep het volgens Ricciardo toch ook niet perfect: “En daarna speelde de motor dus op in de middag.”

“Het goede is dat Max’ pace op ultrasofts sterk leek te zijn. Hij zat achter Mercedes en Ferrari, maar wel in de buurt. Hopelijk kunnen we wat leren van zijn set-up en gaat het zaterdag beter.” Dat hij nog geen kwalificatie runs heeft kunnen doen, is volgens Ricciardo geen groot probleem. “Het is jammer, maar wel oké. Ik heb hier immers al eerder gereden en ga er morgen dus maar gewoon voor zitten.”