Helemaal vlekkeloos verliep de vrijdag van Robert Doornbos op Silverstone niet. De EJ15B van de Nederlander had te kampen met enkele koelingsproblemen, waardoor de coureur in totaal niet verder dan 34 ronden kwam. Desondanks wist hij een goede rondetijd neer te zetten.

In de ochtendsessie slaagde de Rotterdammer er niet in om zich tot de snelste Jordan-coureur te kronen. Veel kon hij daar overigens niet aan doen. Omdat er door het team op Silverstone nog niet veel was getest moesten er in allerijl aanpassingen gedaan worden aan de hydraulica en de koeling.

Dat de Nederlander in het eerste halfuur de snelste van het trio was, mag bemoedigend genoemd worden. Doornbos reed slechts op één bandenset en in het tweede halfuur reden Karthikeyan en Monteiro snellere tijden, vooral omdat het Silverstone-circuit meer grip begon te bieden.

,,Ondanks de problemen was het best een productieve dag vandaag, helaas hebben we niet het complete programma kunnen afwerken. Desondanks wil ik complimenten uitdelen richting het team, tussen de twee sessies hebben ze erg snel de nodige aanpassingen gedaan", prijst de Nederlandse coureur de inzet van zijn monteurs.

In de tweede sessie slaagde hij er wel in om zijn geplande programma af te ronden. In het laatste deel van de training was er voor hem zelfs nog even tijd om zich te richten op de doorontwikkeling van de auto, het resulteerde in een tijd van 1:22.812 en een twintigste positie.

Met zijn tijd bleef hij de racecoureurs tot zijn eigen tevredenheid ruim voor. ,,Ik heb een goede vergelijking kunnen maken tussen de verschillende compounds die Bridgestone heeft meegenomen. Door hard te pushen kon ik op de valreep nog een snelle tijd neerzetten, waardoor ik toch tevreden ben. Met de aankomende test op Paul Ricard in het achterhoofd hebben we daarnaast de afstelling nog wat kunnen verfijnen."

KVN