Bruno Senna raakte in de openingsfase in de problemen en Pastor Maldonado viel in het verloop van de race ver terug. Nee, een goede Duitse Grand Prix heeft Williams niet achter de rug.

Senna kwam als zeventiende over de streep, terwijl Maldonado vijftiende werd. De Venezolaan reed na twaalf ronden over wat rommel heen dat zijn auto beschadigde. Vervolgens had hij minder neerwaartse druk. “Het was een lastige dag”, erkende hij. “We begonnen goed maar in de tweede stint had ik geen snelheid en ook niet de grip om mijn plaats te behouden. Dit kwam door eerder opgelopen schade.”

“In de slotfase werd de auto wat sneller op de zachte band. Nu is het zaak om uit te zoeken waarom we nu niet zo snel waren als eerder deze week, voordat de race in Hongarije begint.”

Senna kende een beroerde eerste ronde. “Ik was sneller dan dit resultaat doet vermoeden”, zegt hij over zijn zeventiende plaats. “Jammer dus, dat we op deze plaats zijn geëindigd. Erg jammer dat ik in de openingsronde bijna een minuut verloor omdat ik de pits in moest na een botsing. Vervolgens is het altijd erg lastig om je een weg naar voren te banen.”

“Toch waren we snel. Als ik mij in Hongarije beter kwalificeer, hebben we een goede kans om punten te pakken.”