*

Race Red Bull loopt uit op een sof

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

26 oktober 2015 01:10

Race Red Bull loopt uit op een sof
Racepictures

Red Bull leek in Amerika kansrijk voor de zege, maar gaandeweg viel een mooi resultaat voor het Oostenrijkse team in duigen.

In de openingsfase van de race waren Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat op de natte baan sneller dan de leidende Mercedessen. Ricciardo reed zelfs een tijd aan de leiding. “Toen waren we echt snel, het voelde een beetje als vroeger”, zegt de Australiër.

Toen de slicks er bij de eerste pitstop onder gingen, was het echter uit met de pret. “Toen hadden we de snelheid gewoonweg niet meer”, vertelt Ricciardo. “Het was heel lastig rijden. We worstelden met de remmen en de banden. Er bleven ook plassen op het circuit staan.”

Tot overmaat van ramp kwam Ricciardo buiten zijn schuld in aanraking met Nico Hülkenberg en Carlos Sainz. “Daarna ging het nog slechter”, zegt de coureur. Na een late derde stop leken punten er niet meer in te zitten, maar vlak voor de finish pakte Ricciardo P10 nog af van Fernando Alonso.

Kvyat crasht hard

De race van Daniil Kvyat kende een nog dramatischer verloop. Ook de jonge Rus was aanvankelijk snel: voor de eerste virtual safety car leek hij leider Hamilton te kunnen aanvallen. “De openingsronden waren super. Als de baan nat was gebleven, hadden we kunnen winnen.”

Het bleef dus niet nat, en dat merkte Kvyat ook. “Toen waren we een gemakkelijk doelwit, heel frustrerend.” Zijn race eindigde in de vangrail voor de laatste bocht. “Ik probeerde extra snelheid te pakken door met mijn wielen over het kunstgras te gaan, maar dat werkte niet. Ik ben teleurgesteld in mezelf.”