Sebastian Vettel is hard op weg zijn wereldtitel te prolongeren. De Red Bull-coureur won de race in Zuid-Korea met gemak. Fernando Alonso werd derde achter Mark Webber en is zijn leiding in het kampioenschap kwijt. Vettel heeft nu een voorsprong van zes punten.

In de slotfase zat de tweevoudig wereldkampioen enigszins nerveus in zijn Red Bull. Vettels rechter voorband was flink aan slijtage onderhevig. Vettel had echter genoeg voorsprong opgebouwd om zijn auto voorzichtig naar de overwinning te sturen.

Het fundament voor zijn derde zege op rij legde de Duitser bij de start. Vettel schoot weg en ging gelijk aan de leiding van de race. Voor anderen zat de race er toen al op. Jenson Button bijvoorbeeld, en Nico Rosberg, die uit de race werden geknikkerd door een onbehouwen Kamui Kobayashi.

Romain Grosjean hield zich daarentegen koest. Dat werd beloond: de Fransman kwam als zevende over de streep.

Alonso was niet opgewassen tegen het geweld van Red Bull. In de slotfase kon hij nog enigszins inlopen op Webber, toen diens banden gingen slijten, maar eigenlijk vormde de Ferrari-coureur geen moment in de wedstrijd een bedreiging voor de Red Bull-dominantie.

Alonso had geen zorgen over coureurs achter hem, want Felipe Massa volgde zijn teamleider en deed verder niets. De laatste podiumplaats kwam dus nooit in gevaar. Iets waar Lewis Hamilton in de slotfase wel bang voor was, al reed de McLaren-coureur slechts op de tiende plaats.

Hamilton reed met losgeslagen kunstgras dat half op de baan lag. Sindsdien kon hij zijn aanval op beide Toro Rosso-coureurs afslaan en focussen op het behouden van zijn tiende plaats. Zijn toekomstig vervanger bij McLaren, Sergio Pérez, kon hem in de slotronde maar net niet achterhalen.

Hamilton was al ver teruggevallen, maar hield alsnog een puntje over aan de race. De McLaren-coureur reed vierde toen hij op zijn tweede setje banden opeens geen snelheid meer had. Binnen de kortste keren konden Massa en Kimi Räikkönen hem inhalen. Het verlies aan snelheid dwong Hamilton tot een driestopper.

En zo lijkt de wereldkampioen van 2008 af te haken in de titelstrijd, dat nu een rechtstreeks duel tussen Alonso en Vettel lijkt te worden. Inmiddels is wel duidelijk dat Vettel de beste papieren heeft, na drie zeges op rij en een auto die een klasse beter is dan de Ferrari.

Klik hier voor de volledige uitslag