*

Räikkönen blij met pole, Vettel baalt dat hij ‘m net mist

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Räikkönen blij met pole, Vettel baalt dat hij ‘m net mist
Racepictures

Kimi Räikkönen is blij met de poleposition die hij voor de Grand Prix van Monaco heeft veroverd, al loopt hij – zoals typisch voor hem is – niet gelijk met zijn hoofd in de wolken.

“De eerste plaats is uiteraard de beste startplek, maar geeft geen garanties”, reageert Räikkönen koeltjes als altijd. “Dat gezegd hebbende, ben ik er natuurlijk wel blij mee.”

“Het is uiteraard mooi, en we gaan er zondag gewoon het beste van maken”, vervolgt de Ferrari-coureur, die zijn kwalificatie ondertussen alsnog niet perfect noemt: “Maar wel beter dan de vrije trainingen, waarin ik echt nog een beetje aan het kijken was waar het beter kon.”

Vettel baalt vooral dat hij net naast de pole greep.

“De kwalificatie was vervolgens goed genoeg, ik was blij met hoe de auto het deed”, zegt Räikkönen, die 0.043 seconde sneller was dan teamgenoot Sebastian Vettel. Die denkt op zijn beurt dat hij pole had kunnen pakken, maar erkent dat hij ‘te gretig’ was.

“De auto was goed, maar ik pushte iets te hard. Zowel in mijn eerste als tweede Q3-run ging ik bij bocht vijf in de fout en kwam ik daar te wijd uit. Ik wilde te veel en verloor daardoor juist. Voor mij persoonlijk had er wat meer in gezeten, maar voor het team is dit natuurlijk een geweldig resultaat.”

Om dat ook morgen te bewerkstelligen is een goede start, zonder brokken, vereist, weet Vettel. Tegenover RTL geeft hij desondanks wel aan dat de start ‘heel belangrijk’ wordt. “Verder moeten we maar zien wat de race brengt. Er kan hier van alles gebeuren, ook met safety cars enzo”, aldus de Duitser die voor de camera’s van de Duitse omroep ook nog erkent dat hij eerder baalt van het missen van pole dan dat hij blij is met zijn plek op de eerste startrij.