Nu iedereen in de nieuwe kwalificatie met een andere hoeveelheid benzine rijdt, is het er tevens een stuk onoverzichtelijker op geworden. Zo was Kimi Raikkonen zaterdagochtend nog zeer snel, maar ’s middags kwam hij er met een zevende tijd totaal niet aan te pas. De Fin hoopt dan ook dat hij in de race nog wat naar voren kan komen.

Vooral met het oog op het kampioenschap is dat van belang, want eigenlijk kan ’The Iceman’ het zich niet veroorloven om nog meer achterstand op te lopen. Fernando Alonso staat momenteel 32 punten voor en als hij nog verder uitloopt lijkt de wereldtitel hem haast niet meer te kunnen ontgaan.

Na de teleurstellend verlopen kwalificatietraining hoopt Raikkonnen dat hij dankzij zijn strategie nog naar voren kan komen in de race. ,,Natuurlijk had ik me graag wat beter gekwalificeerd, maar ik denk niet dat de race nu al beslist is. Onze strategie zal me ertoe in staat stellen om een goed resultaat te behalen."

Zijn tegenvallende zaterdagmiddag schrijft hij toe aan problemen met het Michelin-rubber. ,,Ik had er erg veel moeite mee om mijn banden op de juiste arbeidstemperatuur te krijgen, vooral tijdens mijn eerste ronde speelde dit me parten. In de race moet het beter gaan."

Zelf is hij zich er terdege van bewust dat hij als het even kan vanavond voor Alonso moet finishen. ,,In de strijd om de wereldtitel is het van belang om constante prestaties neer te zetten. Het is niet zo dat ik hier ten koste van alles moet winnen, ik vecht een persoonlijk duel met Fernando uit dus we moeten er gewoon voor waken dat we niet nog meer achterstand oplopen."