Kimi Raikkonen weigert na zijn crash op de Nürburgring het gevecht om de wereldtitel met Fernando Alonso op te geven. Lange tijd lijkt het erop dat de Fin de marge wederom gaat verkleinen, maar als na zijn crash in de laatste ronde puntje bij paaltje komt blijkt de Spanjaard 32 punten voor te staan.


,,Er zijn nog zoveel races te gaan, we gaan gewoon doen wat we kunnen en dan zien we wel waar het schip strandt", vertrouwt ’The Iceman’ de BBC toe. Na afloop van de Europese GP gingen er stemmen op dat McLaren haar coureur naar binnen had moeten roepen om de band te wisselen. Volgens de Finse coureur is dat nooit een optie geweest.

,,We hebben er geen enkel moment over nagedacht om een extra pitstop te maken. We wilden gewoon de race winnen en als de ophanging het niet had begeven waren we daar waarschijnlijk nog in geslaagd ook. Als je er al zolang mee tobt denk je dat een ronde extra nog wel lukt, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn."

Verder geeft Raikkonen aan dat de onduidelijkheid rond de regels van wanneer er wel of niet van rubber gewisseld mag worden, van invloed is geweest op de beslissing van het team. In de reglementen staat dat een band alleen gewisseld mag worden als deze lek is of als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Mocht er toch gewisseld worden terwijl hier in de ogen van de FIA geen aanleiding voor is, dan kan er een straf opgelegd worden.

"Niemand weet hoe slecht het met een band gesteld moet zijn voordat het toegestaan is om deze te verwisselen", zet de McLaren-coureur openlijk zijn vraagtekens bij de nieuwe regels. ,,Misschien waren we nog wel gestraft als we naar binnen waren gekomen, dan hadden we sowieso met lege handen gestaan. We wilden gewoon het gat met Alonso verkleinen en er met het volle pond vandoor gaan. Aan zes punten hadden we op dat moment gewoon niks."