De 87 rondjes die Kimi Räikkönen vandaag reed stemmen de Fin nog niet gerust voor het komend seizoen. “Ik zou willen dat het beter ging.”

Räikkönen eindigde de dag weliswaar op de derde plaats, maar de Ferrari-coureur moest daarvoor wel alles uit de kast rijden. En dan nog gaf hij dik twee seconden toe op de Williams van Felipe Massa. Bovendien kwam de F14T tijdens de voorgenomen racesimulatie, die overigens wegens een waterlek niet volbracht werd, niet erg goed voor de dag.

Op de (schaarse, door toeschouwers gemaakte) videobeelden uit Bahrein is goed te zien hoe de Ferrari kampt met een gebrek aan tractie. Het gat naar de kop wordt daardoor in lange runs nog groter: door de wielspin bij het uitaccelereren slijten de banden te hard en is het verval in rondetijd veel groter dan bij bijvoorbeeld Mercedes.

“Het was geen eenvoudige dag”, vertelt Räikkönen. “Ik had graag meer ronden willen rijden, maar door een probleem moest vanmorgen na een installatierun de halve auto uit elkaar worden geschroefd voordat ik aan het geplande programma kon beginnen. Ik zou willen dat het beter ging, maar er is gelukkig morgen nog één testdag waarop Fernando het nodige kan doen.”