Na drie kwalificatienederlagen op rij, heeft Kimi Räikkönen zich in Silverstone weer eens voor zijn Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel gekwalificeerd. Mercedes-coureur Lewis Hamilton was echter een maatje te groot voor de Fin en de Duitser.

0.547 seconde, dat was de voorsprong die lokale held Hamilton op ‘zijn’ Silverstone had op de rest van het veld. Dichter dan die ruime halve seconde, kon Räikkönen naar eigen zeggen echter niet komen.

“De omstandigheden veranderden nogal tijdens deze kwalificatie, maar de auto heeft het eerder dit weekend niet beter gedaan dan dit”, stipt hij aan. “Dit was het beste wat mogelijk was.”

“We zijn gewoon nog niet snel genoeg voor pole, maar gaan proberen Mercedes in de race te pakken”, verkondigt Räikkönen. “Ik heb niks te verliezen, we gaan er morgen gewoon voor, voor het team.”

Vettel
Het verschil tussen Räikkönen en Vettel bedroeg in Q3 twee tienden, waarbij Vettel aankaart dat zijn laatste run beter had gekund. “Dit is echter alsnog een goed resultaat”, vindt hij.

“De auto kwam ook echt tot leven in de kwalificatie”, vertelt Vettel. “Ik was vrijdag niet heel blij met de auto, maar vanaf de derde vrije training, op zaterdagochtend, ging het stukken beter.”