Ferrari-coureur Kimi Räikkönen ziet zichzelf dit jaar eigenlijk geen kampioen meer worden. De Fin denkt dat het gevecht om de titel een tweestrijd tussen de Mercedes-coureurs wordt.

Hoewel de momenteel als twaalfde geklasseerde Räikkönen het er op de Ferrari-site bij houdt dat het ‘gezien mijn huidige kampioenschapspositie heel lastig wordt nog kampioen te worden’, maar hij de hoop niet opgeeft omdat hij en Ferrari vechters zijn, is hij ten overstaan van het Noorse Aftenposten minder positief.

“Het is denk ik wel voorbij, want de Mercedessen zijn te snel”, zegt hij tegen dat dagblad. “Wij zouden ons natuurlijk graag in de positie van Mercedes bevinden, maar het lijkt erop dat mijn kans op de titel al verkeken is.”

Ondanks deze uitspraken benadrukt de wereldkampioen van 2007 – wederom op de Ferrari-site – dat zijn motivatie nog intact is en dat hij en Ferrari keihard blijven werken. “Ik blijf dan ook op betere resultaten hopen en geloof dat we die aan het eind van het seizoen ook nog kunnen behalen, want ik denk dat we de problemen die we nu hebben op den duur te boven komen.”

Räikkönen in 2014
Na zes Grands Prix staat Räikkönen met zeventien punten op de twaalfde plek in het kampioenschap. Kampioenschapsleider Nico Rosberg heeft 122 punten, 105 meer dan Räikkönen. Nummer twee Lewis Hamilton heeft 101 punten meer dan Räikkönen met zijn totaal van 118.