Kimi Räikkönen heeft benadrukt dat hij zijn uiterste best doet, nadat Ferrari-president Sergio Marchionne hem heeft opgeroepen meer betrokkenheid te tonen.

Marchionne deed die oproep, publiekelijk, voor de Grote Prijs van Oostenrijk van afgelopen zondag. “Ik denk dat Kimi meer betrokken moet zijn bij het proces. Hij moet wat dat betreft meer commitment tonen”, zo werd Marchionne door persbureau Reuters geciteerd.

Marchionne (links) is de president van Ferrari en ceo van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles.

“Er zijn dagen waarop ik vind dat hij een beetje achterblijft, maar we zullen wel zien”, verklaarde Marchionne, die aangaf zondag nog met Räikkönen te willen spreken. Räikkönen reed in de race vervolgens naar de vijfde plek, nadat hij van de derde plaats was vertrokken.

Na afloop zei Räikkönen dat hij het ‘natuurlijk goed wil doen’. “Ik doe daar ook mijn uiterste best voor. Meer kan ik niet doen, ik doe er echt alles aan”, herhaalt Räikkönen. “Het zit helaas niet altijd mee, maar we blijven hard werken om ervoor te zorgen dat het beter gaat.”

Na negen races staat Räikkönen vijfde in het WK met 83 punten, zijn teamgenoot Sebastian Vettel is eerste met 171 punten. Räikkönen werd zondag zoals gezegd vijfde. “We hadden in de eerste helft van de race veel problemen met de balans, daarna ging het beter, maar het was geen makkelijk weekend.”