Na een teleurstellend verlopen seizoen, liet Ferrari maandag aan teambaas Marco Mattiacci weten niet langer van zijn diensten gebruik te willen maken. Kimi Räikkönen neemt het voor hem op.

“Ik denk dat hij zijn werk absoluut heel goed gedaan heeft”, antwoordt Räikkönen wanneer Autosport hem vraagt naar zijn mening over Mattiacci. “Als je zoals hij van buiten de Formule 1 komt (Mattiacci was directeur van de Amerikaanse Ferrari-afdeling, red.) en teambaas wordt, is dat zeker niet makkelijk.” Persoonlijk lagen de twee elkaar ook wel, zegt Räikkönen: “Voor hij bij Ferrari kwam kende ik hem niet, we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Maar ik mocht hem wel.”

Ondertussen heeft Räikkönen alle vertrouwen in Mattiacci’s opvolger Maurizio Arrivabene. “Ik ken hem al uit het verleden, het is een heel aardige vent. En hij is denk ik ook de man die Ferrari moet hebben”, verzekert de Finse coureur. “Het wordt hard werken voor ons allemaal. Maar hij kent Ferrari en de Formule 1 heel goed, en ik denk dat hij de boel hier weer goed op de rails kan krijgen.”

Vettel

De andere grote nieuwkomer bij Ferrari, Sebastian Vettel, maakte gisteren tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi alvast kennis met zijn nieuwe team. Eigenlijk had de Duitser al willen testen voor de Scuderia: “Eerst mocht dat van Red Bull, maar daarna jammer genoeg opeens niet meer”, vertelt Vettel. Waar dat aan ligt weet hij wel: “Voor zover ik weet, raakten de technische mensen bij Red Bull een beetje in paniek, ze waren bang dat ik geheimen mee zou nemen.”

Räikkönen heeft nog niet echt de tijd gehad om Vettel, die hij als zijn ‘beste vriend in de Formule 1’ heeft omschreven, bij te kletsen over de gang van zaken in het team. “Vandaag hadden we het druk, dus praten kwam er nog even niet van. En hij heeft natuurlijk ook nog niet in de auto gereden”, meldt The Iceman. “Volgend jaar gaan we in gevecht met elkaar”, voorspelt Räikkönen tenslotte, “maar het belangrijkste is dat we Ferrari weer terugbrengen waar het hoort.”