Waar Verstappen zijn onvrede uit over de Ferrari-coureurs, is het Kimi Räikkönen die op zijn beurt het in zijn ogen onacceptabele verdedigen van de Nederlander meer dan zat is. De Fin krijgt bijval van teamcollega Vettel.

Kimi Räikkönen stuitte tijdens de Belgische Grand Prix weer eens op Max Verstappen en diens verdedigingstactieken, nadat ze elkaar eerder in bocht één al raakte. Over het incident in de eerste bocht laat Kimi zich niet al te uitgesproken uit, maar over zijn gevecht met Max Verstappen, dat herhaaldelijk vorm kreeg op Kemmel Straight, des te meer.

“Die gast is er alleen maar op uit me van de baan te rijden”, liet Räikkönen over de boordradio al weten, nadat Verstappen zijn Red Bull bij het aanremmen van Les Combes liet staan, waardoor Räikkönen ontwijkende manoeuvres moest ondernemen. “Dit is krankzinnig!”

Even later blokt Verstappen Räikkönen op weg naar diezelfde bochtencombinatie erg laat, waardoor de Fin van het gas moet om een aanrijding te voorkomen: “Ik heb dit nog nooit, met geen enkele andere coureur meegemaakt.”

“Ik houd van close racing, maar op het moment dat ik op een lang recht stuk moet remmen om een aanrijding te voorkomen, gaat er iets mis. We mogen van geluk spreken dat zijn actie niet tot een flinke crash leidde.”

Räikkönen baalt ervan dat Verstappen met dergelijke acties weg blijft komen, maar weet ook dat hij daar niks aan kan doen: “Het is duidelijk dat dit niet door de beugel kan, maar bij de wedstrijdleiding lijkt er geen haan naar te kraaien. Het is helaas niet anders.”

Vettel
Waar Kimi Räikkönen de focus legt op de duels met Verstappen later in de race, stipt Vettel aan dat Verstappen wat hem betreft de schuldige was voor de aanrijding in de eerste bocht.

“Ik mag Max graag en ik denk dat zijn agressieve rijstijl één van zijn sterkste punten is, maar soms gaan zijn acties te ver. Zo denk ik dat zijn poging om Kimi en mij in te halen in de eerste bocht te gewaagd was. Je kan niet met drie man tegelijk die bocht nemen, omdat diegene die aan de binnenkant zit dan al heel snel een kettingreactie kan veroorzaken tot en met diegene die de buitenste lijn neemt.”

Dat gezegd hebbende voegt Vettel er aan toe dat het weliswaar terecht is om kritiek te uiten op Verstappen, maar dat er ook weer geen drama van gemaakt moet worden. De Duitser finishte uiteindelijk als zesde en Räikkönen als negende, terwijl Verstappen als elfde over de streep kwam.

Vettel denk dat er zonder de incidenten veel meer in had gezeten: “De snelheid was er, maar helaas was mijn auto teveel beschadigd, evenals die van Kimi. Ik denk dan ook dat we een goede inhaalrace hebben gereden, ook al hadden we zonder al die incidenten tweede en derde kunnen worden.”