*

Räikkönen: ‘Problemen verhullen potentieel’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

27 juli 2015 12:16

Räikkönen: ‘Problemen verhullen potentieel’
Racepictures

Kimi Räikkönen hoopt dat zijn team Ferrari voorbij pechraces als die van zondag in Hongarije kijkt, wanneer het beslist of de Fin volgend jaar mag blijven. Achter alle problemen gaat namelijk wel degelijk een hoop potentieel schuil.

Räikkönen leek achter teamgenoot Sebastian Vettel op weg naar de tweede plek op de Hungaroring, toen een probleem aan zijn MGU-K een einde aan zijn ambities maakte. De Fin viel terug en haalde ten slotte de finish niet eens.

Ook in Canada en Oostenrijk werd het optreden van The Iceman al gekenmerkt door problemen en fouten. Omdat Vettel bovendien ruim twee keer zoveel punten gescoord heeft, staat Räikkönens Ferrari-stoeltje onder zware druk. Vermoedelijk beslist de Scuderia einde deze maand of de oud-wereldkampioen mag blijven.

Räikkönen zelf laat zich vlak voor dat spannende moment niet kisten door tegenvallers als die in Hongarije. “Het is natuurlijk een teleurstelling”, geeft hij toe. “Telkens zijn er weer problemen of worden er fouten gemaakt, en daardoor blijven de goede resultaten uit.”

Tempo en motivatie

“Maar we hebben dit jaar zeker weten een stuk meer snelheid te pakken”, vindt Räikkönen. “Als ikzelf de snelheid niet had, zou ik hier ook niet meer zijn. Ik zou stoppen en thuisblijven als ik voelde dat ik het tempo en de motivatie niet meer had.”

De routinier ziet bovendien een groot verschil met vorig jaar, het moeilijkste seizoen in zijn loopbaan. “Misschien ziet het er nu qua resultaten nog niet heel geweldig uit, maar het is nog altijd minder rampzalig dan vorig jaar.”

Räikkönen weet dat de belissing over zijn toekomst, hoe hard hij ook rijdt, uiteindelijk niet in zijn handen ligt. “We moeten blijven proberen en blijven pushen, dan kunnen we echt nog wel goed scoren dit jaar. Maar wie weet wat er volgend jaar gaat gebeuren? Daar gaat het team over, klaar.”

Lees meer over

Ferrari Räikkönen