Ferrari staat er vergeleken met een jaar geleden als team een stuk beter voor. Dat denken coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. “We hebben een enorme stap gezet.”

Vettel doet deze winter vooral zijn best de sportieve verwachtingen te temperen, maar wil wel graag kwijt dat het team het organisatorisch beter op de rit heeft. “In dat opzicht hebben we echt een enorme stap gezet.”

“Het team staat er in het geheel beter voor”, meent Vettel, die daarvoor naar de (harde) lessen uit 2016 wijst: “Qua resultaten was dat geen succesvol jaar, maar het werk dat we toen achter de schermen hebben gedaan was heel, heel belangrijk om vooruitgang te boeken, wat hopelijk lukt.”

Vettel denkt dat Ferrari veel heeft geleerd van haar teleurstellende 2016.

“In dat opzicht was 2016 een heel belangrijk jaar. We hebben veel geleerd, en er veel van geleerd. Als organisatie, als team, zijn we flink gegroeid”, zegt Vettel, die ook nog wel wil toegeven dat Ferrari ‘beter voorbereid’ is dan vorig jaar: “Want we hebben meer ronden kunnen rijden tijdens de test.”

Räikkönen
Teamgenoot Räikkönen vertelt op zijn beurt aan Sky Sports F1 dat Ferrari ‘een stuk sterker’ is. “De auto is erg betrouwbaar. Je rekent altijd op kleine problemen als je de auto tot de limiet pusht, maar de jongens hebben geweldig werk gedaan”, prijst hij het team.

“De auto voelt goed aan”, vervolgt de Fin. “Zijn we straks ook snel genoeg in de races? Geen idee. Het is nog te vroeg om die vraag te kunnen beantwoorden, maar als je het vergelijkt met een jaar geleden, kunnen we alleen maar positief zijn over hoe we als team vooruit zijn gegaan.”