Het zit Kimi Raikkonen tot dusver niet mee in Frankrijk. Als gevolg van zijn motorwissel zal hij morgen slechts als dertiende van start gaan. Vooral met het oog op het kampioenschap is dat zuur, concurrent Alonso start immers als eerste. Toch houdt ’The Iceman’ nog altijd rekening met een podiumfinish.
Dat is een reële gedachte van de Fin, in Canada won hij bijvoorbeeld terwijl hij als zevende van start ging. Ook Rubens Barrichello kan erover meepraten, in Montréal startte hij vanuit de pit om vervolgens op het podium te eindigen. ,,Het is niet de start die je jezelf wenst, naarmate het weekend vordert zullen we er nog steeds last van hebben", legt Raikkonen uit.

,,Het is een beetje afhankelijk van het moment waarop de anderen hun pitstop maken, maar ik denk dat we rond het podium kunnen eindigen. Als het meezit moet het zeker lukken." De motor die hij gisteren opblies was de nieuwe specificatie van de Mercedes-krachtbron. Deze is echter vervangen door de oude versie, dat houdt tevens in dat de McLaren-coureur deze motor volgende week moet gebruiken op Silverstone.