Het is algemeen bekend dat Michael Schumacher dit seizoen vooral in de hoek zit waar de klappen vallen. Broer Ralf is van mening dat hij er binnenkort mogelijk mee zou kunnen stoppen. Volgens de Toyota-coureur heeft ’Der Michael’ geen plezier meer in de sport die hij zolang domineerde. ,,Ik denk niet dat Michael nog jarenlang door zal gaan. Hij heeft gezegd door te gaan zolang hij er plezier in heeft en ik denk dat dit nu met alle tegenslagen niet meer het geval is", vertelt Ralf in een interview met de Sport Bild. ,,Ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren als de zaken voor het einde van het seizoen niet veranderen."

De 36-jarige Schumacher heeft een contract tot eind 2006 en heeft meermaals aangegeven door te gaan tot het moment waarop hij zijn werk met tegenzin doet. Momenteel wacht hij al ruim acht maanden op zijn 84e overwinning. In 2004 won hij slechts vijf races niet, dit seizoen is hij nog niet één keer als eerste over de finish gekomen.

,,Het is gebeurd met Ferrari. Ze hebben het geweldig gedaan in het verleden, maar op dit moment loopt het gewoon niet meer. Niet alleen op het bandenvlak, ook op andere gebieden is de suprematie verdwenen", vervolgt de jongste Schumacher. ,,Ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat Michael het leuk vindt om zich vanuit een dusdanige positie terug te vechten naar de top."

Volgens Ralf kan het vertrek van Michael Schumacher bij de Ferrari-renstal een leegloop bij de Scuderia veroorzaken. ,,Als Michael ermee ophoudt, denk ik dat verschillende kopstukken het team eveneens de rug toe zullen keren. Daarna zal het voor Ferrari helemaal moeilijk worden om weer een topteam te worden, als het ze dan überhaupt nog lukt."