Ralph Firman gaat weer fulltime racen. Geen Formule 1, maar het Japans GT-kampioenschap. Met de hoop volgend jaar terug te keren in de koningsklasse van de autosport.


Nadat de Brit eind 2003 zijn stoeltje bij Jordan verloor, heeft hij geen volledig kampioenschap meer gereden. Hij probeerde het vorig seizoen in de Nissan World Series, maar moest na één race – wegens sponsorproblemen – afhaken. Met zijn terugkeer naar Japan hoopt Firman zijn carrière in formulewagens een nieuw leven in te blazen.

,,Vanuit carrière-oogpunt ben ik extreem blij dat ik een stoeltje bij een fabrieksteam veroverd heb. Na mijn seizoen bij Jordan, hoopte ik dat ik mijn Formule 1-carriere in 2004 kon vervolgen. Als race- dan wel testcoureur. Maar de aanbiedingen bleven uit en uiteindelijk heeft me dat een seizoen gekost. Dat was een enorme teleurstelling. Maar racen op Le Mans (voor Racing for Holland, van Jan Lammers, red.) was echter geweldig. Net als het testen van de nieuwe A1 Grand Prix-auto’s.

Firman staat hoog aangeschreven in Japan. Hij won daar in 2002 het Formula Nippon-kampioenschap en eindigde een jaar later als vice GT-kampioen.,,Ik wil in Japan mijn carrière een nieuwe boost geven, zodat ik eind van het jaar weer op mijn oude niveau ben. Zodat ik dan kan racen of testen in de Formule 1.”