Albers rijdt de Grand Prix van Monaco uit op de positie waar hij de race ook begon: op de veertiende plaats, met vijf ronden achterstand op winnaar Raikkonen. De Minardi-coureur veroorzaakt in de 24ste ronde indirect een safetycarfase.
 
Albers spint bij het insturen van Mirabeau, waarop Coulthard alle zeilen moet bijzetten om de Nederlander niet te rammen. Schumacher botst vervolgens achter op de wagen van de Schot, waarbij de Duitser zijn neus verspeelt en blijft stilstaan, waarbij een opstopping ontstaat. De safetycar moet uitkomst bieden. Albers kan zijn weg vervolgen, waarbij hij nog eenmaal, bij het aanremmen van St. Devote, even het spoor bijster is. In de slotfase is de Minardi-coureur zowaar een van de snellere rijders op de baan.

Albers: ,,Het team vertelde mij aan het einde dat ik op dat moment een van de snelste ronden had neergezet op dat moment. Da’s leuk, maar als je een paar ronden achter ligt helpt je dat niet veel’’, aldus een toch ietwat teleurgestelde Larenaar. ,,Ik weet nog steeds niet waarom ik spinde, wellicht dat er wat olie lag.’’ Lichtpuntje: de aankomst van Albers is het eerste finishresultaat van Minardi met de nieuwe PS05.