Hij werd verrast, zo zegt Red Bull-coureur Pierre Gasly over zijn spin aan het einde van de tweede testdag. De schuiver beschadigde de RB15 dusdanig dat het het einde betekende van zijn eerste werkdag. 

En dat was toch een smetje op de verder positieve sessie. “Aan het einde kwam ik terug op het gas tussen bocht 10 en 11 en toen verloor ik de achterkant. Ik werd verrast maar ik kon het niet meer veranderen. Het was jammer dat ik zo het laatste uur van de training verloor.”

Lees ook: Max Verstappen goedgemutst na dag 1: ‘Auto voelde redelijk ok’

Gasly moest bij de launch vorige week en tijdens dag 1 gisteren toekijken hoe teamgenoot Max Verstappen de officiële doop deed van de nieuwe auto. Na een lange winter was de Fransman vandaag eindelijk aan de beurt. “Het is super om weer terug te zijn na de winterpauze. Mijn eerste dag in de Red Bull voelde meteen comfortabel. Over het algemeen ben ik tevreden over de dag, Het eerste gevoel is goed, we hebben veel dingen kunnen testen maar er is nog veel werk te doen. Er zit veel potentie in.”

Na een winter vol jubelberichten over Honda van vooral de Red Bull-top is het nu de beurt aan de coureurs. En net als Verstappen gisteren is Gasly vandaag iets gematigder.  “Het is te vroeg om over verwachtingen te praten, we moeten de auto eerst begrijpen. Maar het lijkt positief, er is heel goed gewerkt in de winter. ”

Lees ook: Testdag 2: Ferrari snel, schade voor Gasly