Wederom een sterk optreden voor Ferrari op de tweede dag van de wintertest in Barcelona. De nieuwe aanwinst Charles Leclerc is de snelste van de dag. En net als gisteren sluit McLaren op de tweede plaats aan, ditmaal met Lando Norris achter het stuur. 

Luttele minuten na het begin van de sessie hangen de rode vlaggen alweer uit. Alexander Albon is in zijn eerste officiële Formule 1-optreden gespind en achterstevoren in de grindbak belandt. Een onschuldig foutje, maar geen lekker begin voor de Toro Rosso-rookie. Het testwerk kan snel worden hervat en kent behalve de vaste lunchpauze geen onderbrekingen, totdat met ruim een uur te gaan Pierre Gasly de controle over zijn Red Bull verliest. Hij komt achterwaarts tegen de afzetting, maar de schade lijkt mee te vallen. Het brengt zijn testdag wel tot een vroegtijdig einde.

Daniel Ricciardo heeft nog wel een hachelijk moment beleefd onderweg, wanneer zijn achtervleugel beduidend verder open klapt dan de bedoeling is. De Renault breekt bij het insturen van de eerste bocht weg, maar Ricciardo blijft wonder boven wonder uit de muur en kan terugkeren naar de pits. De reparatiewerkzaamheden zorgen er wel voor dat hij een groot deel van de ochtendsessie moet missen. Hij kan nog net een rondje rijden voor de pauze en staat de auto daarna af aan teamgenoot Nico Hülkenberg.

Lees ook: Ricciardo vol vertrouwen ondanks opmerkelijk incident

Alle auto’s die in actie komen – Williams hoopt morgenmiddag eindelijk van start te kunnen gaan – leggen een volledige raceafstand af. Het is tekenend voor de betrouwbaarheid van de hedendaagse Formule 1-auto’s. Magnussen heeft alleen een probleem met zijn stoeltje en moet zich laten aflossen door reserverijder Pietro Fittipaldi. Bovenaan de lijst met meest afgelegde rondes prijkt de naam van Charles Leclerc namens Ferrari.Bovenaan de lijst met meest afgelegde rondes prijkt de naam van Charles Leclerc namens Ferrari. Gecombineerd leggen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas echter net wat meer ronden af.

Leclerc is ook de snelste man op de baan. Dat het met de Ferrari-motor wel goed zit, onderschrijven ook Magnussen en Giovinazzi van klantenteams Haas en Alfa Romeo. Het grootste deel van de dag bezetten zij de eerste drie plaatsen op de tijdentabel. In de slotfase klimt Lando Norris echter op naar de tweede plaats en nestelt Albon zich tussen Magnussen en Giovinazzi op de vierde plaats. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas die beiden een dagdeel voor hun rekening nemen, laten zich nog niet verleiden om een aanval te wagen op de snelste tijd. Bottas besluit de middagsessie als zesde, voor Gasly, Hülkenberg en Ricciardo.

Lees ook: Testdag 1: Ferrari opent snel en maakt meeste kilometers

1. Charles Leclerc (Ferrari) 1:18.247 (157 ronden)
2. Lando Norris (McLaren) 1:18.553 (104)
3. Kevin Magnussen (Haas) 1:19.206 (59)
4. Alexander Albon (Toro Rosso) 1:19.301 (132)
5. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) 1:19.312 (101)
6. Valtteri Bottas (Mercedes) 1:19.535 (89)
7. Pierre Gasly (Red Bull) 1:19.814 (92)
8. Nico Hülkenberg (Renault) 1:19.837 (95)
9. Daniel Ricciardo (Renault) 1:19.886 (28)
10. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:19.928 (74)
11. Lance Stroll (Racing Point) 1:20.433 (79)
12. Pietro Fittipaldi (Haas) 1:21.849 (13)