RDD is dit seizoen op één plek gewijzigd. Giedo van der Garde is de deur gewezen ten faveure van Pastor Maldonado. De Nederlander Giedo van der Garde (Veenendaal) maakt niet langer deel uit van het Renault Drivers Development programma, de 'talentenkweek' van de Franse autofabrikant.

Dat is vandaag duidelijk geworden bij de officiële presentatie van RDD door de Franse autofabrikant. Van der Garde reed afgelopen seizoen met Signature (en de steun van Renault) in de Euroseries Formule 3 en haalde in zijn debuutseizoen het podium. Hij werd tevens de op een na beste rookie. Maar dat was in de ogen van de Régie kennelijk niet voldoende.

De RDD is slechts op één plek gewijzigd. De andere coureurs van de 'lichting 2004' mochten aanblijven. De Finse belofte Heikki Kovalainen, afgelopen jaar kampioen in de Nissan World Series en winnaar van de Race of Champioens ten koste van ene Michael Schumacher, is de blikvanger. Kovalainen rijdit dit seizoen voor Arden in de GP2 en staat te boek als de grote favoriet voor de titel in het nieuwe kampioenschap.

Jose Maria Lopez mocht eveneens bij Renault blijven. De 21-jarige Argentijn komt eveneens uit in de GP2, maar rijdt voor het Franse DAMS. Aangebleven is ook de 20-jarige Braziliaan Lucas di Grassi. Hij start dit seizoen in de Euroseries Formule 3, voor het team van Manor Motorsport. Afgelopen jaar reed hij in het Britse kampioenschap.
Di Grassi stuit in de Euroseries op Loïc Duval, die uitkomt voor Signature, de oude werkgever van Giedo van der Garde.

De Nederlandse coureur, die nu zelf zijn weg moet zien te vinden en zijn ogen heeft gericht op een ander Formule 3 team, wordt bij RDD vervangen door de 19-jarige Venezolaan Pastor Maldonado. Hij werd afgelopen jaar kampioen in de Italiaanse Formule Renault. Maldonado start dit seizoen in de World Series by Renault, de opvolger van de oude Nissan World Series en dito Formule Renault GV6.