*

Reacties op bekendmaking GP van Nederland: ‘Beeld je de sfeer op Zandvoort in’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

14 mei 2019 12:02

Reacties op bekendmaking GP van Nederland: ‘Beeld je de sfeer op Zandvoort in’
Red Bull

De komst van de Grand Prix van Nederland werd om 11 uur eindelijk officieel aangekondigd. De Twitterreacties konden dan ook niet lang uitblijven. Wij lijsten de mooiste voor u op.

Beginnen doen we natuurlijk met de aankondiging van het officiële Formule 1-kanaal. ‘Dutch GP is back’ stelt de Formule 1 duidelijk.

Dat Nederlanders een feestje kunnen bouwen tijdens een raceweekend weet de Formule 1 al langer. “Beeld je de sfeer op Zandvoort in”, klinkt het.

Red Bull kent Circuit Zandvoort natuurlijk wat beter dan de andere teams dankzij de Jumbo Racedagen. Het team neemt je mee rond het duinencircuit aan boord bij Max Verstappen.

Niet alle teams bestonden al toen er 35 jaar geleden voor het laatste een Grote Prijs Formule 1 op Circuit Zandvoort werd gereden, maar McLaren was er in het verleden wel al bij. Het team uit Woking blikt terug op haar geschiedenis in Zandvoort met deze beelden.

Ook Honda, tegenwoordig motorleverancier voor Red Bull en Toro Rosso, reed in het verleden op Zandvoort. Toen de Japanners in 1964 voor het eerst over het duinencircuit reden, zag het er allemaal net even anders uit.

Jean Todt, voorzitter van de internationale autosportfederatie, is opgetogen met het nieuws. “Het is een circuit met een lange en indrukwekkende geschiedenis en een geweldige uitdaging voor chauffeurs”, zegt de Fransman.

Haas, een iets jonger team, is opgewonden om een voor hen nieuw circuit te ontdekken.

Volgens Racing Point wordt de terugkeer naar Zandvoort episch. Dat Max Verstappen er zin in heeft, lijkt voor het team in roze een evidentie.