Sebastian Vettel vertrekt aan het eind van het jaar bij Red Bull Racing. Dat heeft de renstal vandaag bekendgemaakt. Zijn plek wordt ingenomen door Daniil Kvyat, thans bezig met zijn debuutseizoen bij Toro Rosso.

“Sebastian heeft ons laten weten dat hij Red Bull Racing aan het eind van het seizoen verlaat”, aldus het bericht van het team. “Wij bedanken hem voor de fantastische rol die hij de afgelopen zes jaar voor Red Bull heeft vervuld. Tegelijkertijd kijken we vol verwachting naar de toekomst, want met de vacature die Sebastian achterlaat komt de weg vrij voor een nieuwe generatie door Red Bull gesteunde coureurs.”

Die begint dus met Daniil Kvyat, die in tegenstelling tot alle plannen dus niet de teamgenoot van Max Verstappen wordt, maar Daniel Ricciardo gaat vergezellen bij kampioensteam Red Bull Racing. 

Vettel is degene die de transfercarrousel op gang heeft gebracht: hij heeft zijn nieuwe team nog niet bekendgemaakt, maar als de voorspellingen uitkomen rijdt hij volgend jaar bij Ferrari. Daar vertrekt Fernando Alonso, die binnenkort bij McLaren wordt verwacht.