Verzadigd na drie opeenvolgende wereldtitels is Sebastian Vettel nog lang niet. Hij waarschuwt voor de sterke concurrentie komend seizoen. Ook van teamgenoot Mark Webber, die zijn eigen kansen hoog inschat.

“Afgelopen seizoen was zwaar en lang, ondanks ons geweldige slot van het seizoen”, zegt Vettel. “Na het seizoen ben ik gaan relaxen, maar al vroeg ben ik weer begonnen met trainen voor het komende seizoen. Het was pas bij de presentatie dat ik de auto voor het eerst in zijn geheel zag. Hij ziet er goed uit en ik kijk enorm uit om weer terug te zijn in de auto om te testen en te gaan racen.”

Over concurrenten wil hij niet te veel spreken. Vettel: “Als ik namen ga noemen, dan vergeet ik er vast een paar. Maar Webber en Lewis Hamilton maken daar zeker deel van uit. Wij mikken uiteraard weer op beide kampioenschappen. De verwachtingen zijn hoog, maar dat is bij ieder team zo. Het gaat wederom lastig worden om de andere teams te kloppen.”

Webber denkt komend seizoen weer mee te kunnen dingen om het kampioenschap. “Ik heb bewezen dat ik dat kan ik voorgaande jaren”, zegt hij. “Het is mijn doel en het is waar ik aan denk als ik opsta. Het team weet dat ik het volle vertrouwen van hen nodig heb. Je kunt niet voor de titel vechten met negentig procent steun. Ik heb vertrouwen dat dat wel goed komt.

De Australiër is de eerste van de twee coureurs die de RB9 de vuurdoop mag geven op Jerez tijdens de eerste test. “De concurrenten voor komend seizoen zullen waarschijnlijk dezelfde zijn als afgelopen jaren, maar ik moet zeggen dat ik de nieuwe auto’s van de andere teams nog niet heb gezien. Zelfs niet op foto’s. Ik focus me op onze auto”, aldus Webber.