*

Red Bull-duo denkt nog dichterbij te kunnen komen

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Red Bull-duo denkt nog dichterbij te kunnen komen
Sutton Images

Red Bulls Max Verstappen zat er in de eerste training goed bij, maar in de tweede niet. Voor teamgenoot Daniel Ricciardo was het precies andersom. De twee zijn nog niet tevreden, maar denken dat het wel goedkomt met Red Bull in Abu Dhabi.

Verstappen was derde in de eerste sessie, waarin hij binnen anderhalve tiende van snelste man Sebastian Vettel zat. In de tweede training moest hij echter genoegen nemen met de zesde plek, op een seconde van de in die training de toon zettende Lewis Hamilton.

“De eerste training was oké en de tweede wat minder”, verhaalt Verstappen op zijn eigen website, Verstappen.nl. Als oorzaak wijst hij naar enkele aanpassingen aan de auto. “Daar was ik niet helemaal tevreden over, maar daar is het een training voor, dat hoort erbij.”

“We weten nu wel wat er werkt en wat niet werkt”, bekijkt hij het van de positieve kant. “Dat passen we dus aan voor zaterdag.” Grote problemen bleven verder uit, wat eveneens positief is, al erkent Verstappen wel dat het in het algemeen ‘nog iets beter moet gaan’.

Wat hij eruit licht als verbeterpunt, is de balans. “Daar was ik nog niet helemaal tevreden over.” Verstappen denkt niet dat Red Bull zondag mee kan doen om de overwinning, al hoopt hij het gat wel te dichten. “Hopelijk kunnen we er in de kwalificatie dichterbij komen en dan zouden we er in de race normaal gesproken nog wat dichter op moeten zitten.”

In de andere Red Bull RB13 was Ricciardo na VT1 pas op de tiende plaats terug te vinden, met een achterstand van 1.7 seconde. In de tweede training ging het echter een stuk lekkerder voor de Aussie, die daarin derde was op drie tienden.

“Die sessie was vrij goed”, vertelt hij Sky Sports F1, waarbij hij signaleert dat zijn auto het vooral goed deed met weinig brandstof in de tank. “We gaan dan beter dan als er veel benzine aan boord is.” Het zorgt ervoor dat hij zich nog niet echt wil uitlaten over de race pace, al houdt hij vertrouwen. “We kunnen het, denk ik, nog wel rechttrekken. Ik maak me nog niet te veel zorgen. Het was over het algemeen een goede tweede training.”

Ricciardo was tiende in VT1 en derde in VT2.