Hoewel de thuisbasis in Engeland staat, blijft Red Bull een Oostenrijks team, met een echte thuisrace in Oostenrijk op de eigen Red Bull Ring. De afgelopen twee jaar stonden Max Verstappen en Daniel Ricciardo er elk één keer op het podium, en ze hopen op meer succes.

Verstappen finishte in 2016 als tweede, terwijl Ricciardo in 2017 als derde over de streep kwam op de Oostenrijkse omloop. Verstappen was vorig jaar daarentegen snel klaar, nadat bij de start een koppelingsprobleem opspeelde dat vermoedelijk sowieso al een uitvalbeurt betekend zou hebben, maar hij ook nog slachtoffer werd van een startbotsing en zijn race zo met een klap tot een vroeg einde kwam.

Oostenrijk is door alle Nederlandse fans eigenlijk ook een soort van thuisrace van Verstappen.

“Ik was in 2017 snel klaar, dus dat hoop ik nu goed te maken”, vertelt Verstappen. “Twee jaar geleden stond ik op het podium en het zou fijn zijn op herhaling te gaan”, vervolgt de Nederlander, voor wie het ook een soort van thuisrace is door het Oranjelegioen dat steevast van de partij is in Oostenrijk. “Er zijn altijd veel Nederlandse fans en dat zal dit jaar niet anders zijn”, weet hij.

“Er is zijn dit keer weer een aantal speciale Nederlandse tribunes, wat het extra speciaal maakt. Er is daarnaast zelfs een speciale Nederlandse camping vlak naast het circuit. Het wordt daar vast gezellig, en rumoerig!”, verwacht Verstappen, die het weekend van zijn fans dus nóg leuker wil maken door ze een mooi resultaat te vieren te geven.

Teamgenoot Ricciardo weet dat hij als Red Bull-rijder ook op flink wat steun kan rekenen: “En de sfeer en energie zijn altijd geweldig. Het ziet er ook altijd awesome uit als de tribunes vol zijn en de zon over de heuvels schijnt”, zegt de goedlachse Australiër.

Ricciardo verheugt zich behalve op de thuisrace van zijn team ook op de plaatselijke keuken, de Wiener schnitzel voorop. “Ik denk dat ik er wel zes tot twaalf weg krijg dit weekend!”, grapt hij. Zijn serveertip? “Een beetje cranberry en verse citroen erbij, en ik ben een gelukkig man!” Verstappen is behalve van schnitzels ook fans van aardappelsalade. “Het eten is hier voor mij één van de hoogtepunten van het jaar.”

Verstappen en Ricciardo, fijnproevers?