Red Bull waagt volgens Daniel Ricciardo een gokje door op supersofts te starten, terwijl de Mercedessen op de gewone zachte banden staan. “We kunnen ons dat wel veroorloven.”

Dat komt volgens Ricciardo omdat het team van de energiedrankfabrikant niet meer voor ‘iets groots’ vecht: “Al willen we natuurlijk wel zoveel mogelijk punten scoren, maar we kunnen ons dit gokje dus wel veroorloven.”

Met de Mercedessen op de hardere softs en Ricciardo en teamgenoot Max Verstappen op de snellere supersofts, die meer grip bieden, wordt de start volgens Ricciardo cruciaal. “We denken dat dit ons de kans geeft ze daar te pakken.”

“Als dat lukt, dwingen we ze hun plan te veranderen. We denken dat dit voor ons dus de beste manier is de race in te gaan.” Als het lukt de Mercedessen te grazen te nemen, kan het volgens Ricciardo wel eens leuk worden.

Een ‘vriend’ vinden
Aangezien de supersofts meer grip geven, gaat de Red Bull-coureur er vanuit dat hij, zolang hij ook verder goed start, gelijk in de eerste ronde een plekje kan pakken. “Zo schatten wij het althans in.”

“Als iedereen een perfecte start maakt, brengt de extra grip je idealiter in een positie om te slipstreamen en dat wordt dan leidend, in plaats van je bandencompound. Het gaat er dus om een ‘vriend’ te vinden op het rechte stuk.”

Aangezien ‘een eenstopper een lastig verhaal wordt’ volgens Ricciardo, kleven er in zijn optiek weinig nadelen aan de gok. “Want als deze race inderdaad een tweestopper is, betekent deze strategie enkel een start op de snellere band.”

“Ik zie dat dus sowieso niet als nadeel, tenzij Mercedes heel lang door kan op de gewone softs“,  zo besluit Ricciardo, die als vierde op de grid op zal stellen, naast nummer drie Verstappen.