*

Red Bull met vertrouwen naar Suzuka

Jeffrey van der Werf

Jeffrey van der Werf

2 jaar geleden

Red Bull met vertrouwen naar Suzuka
Sutton Images

Het team van Red Bull reist met alle vertrouwen af naar de Grand Prix van Japan. Volgens teambaas Christian Horner moet het team daar nog beter voor de dag kunnen komen dan het al deed in Maleisië.

Tijdens de Grand Prix van Maleisië wist Red Bull het de mannen van Mercedes erg lastig te maken. Zo lastig, dat adviseur Dr. Helmut Marko gisteren meldde ervan overtuigd te zijn dat de constante druk van Red Bull ervoor zorgde dat Lewis Hamilton te veel van zijn motor vroeg, wat resulteerde in een opgeblazen motor.

Het circuit van Suzuka wordt gekenmerkt door veel bochtige sectoren, wat Christian Horner hoopvol stemt. “We kijken uit naar Suzuka. Hopelijk is het een circuit dat iets meer op onze sterke punten inspeelt dan Maleisië”, verklaart hij.

“We hebben kunnen zien dat onze auto zeer competitief was in de tweede sector (in Maleisië, red.), dus we kijken uit naar sector één en misschien sector twee in Suzuka. Het is een fantastisch circuit, waar de coureurs het verschil kunnen maken. Hopelijk beleven we opnieuw een sterk weekend.”

Maleisië
De overwinning van Daniel Ricciardo in Maleisië bezorgde een grote opluchting bij het team van Red Bull. De Australiër liep eerder dit jaar al overwinningen mis, doordat Max Verstappen de betere strategie hanteerde in Spanje, en Ricciardo veel tijd verloor bij een pitstop in Monaco.

Horner meent dat Ricciardo de overwinning in Maleisië volledig verdient, na al zijn pech eerder in het seizoen. “Hij heeft heel wat tweede plaatsen weten te pakken. In de loop van een seizoen zal iedereen te maken krijgen met de nodige dosis pech, en waar Daniel in Monaco de pechvogel was, kwam het nu aan Lewis Hamilton toe.”

“Ricciardo was er om te profiteren. Het was goed om hem te zien winnen. Hij vierde het op zijn eigen manier”, aldus Horner over de shoey die Ricciardo steevast uitvoert op het podium. “Hij is een zeer populaire winnaar.”