Red Bull zal de speciale gast zijn op de tiende editie van VKV City Racing. Dat maakte de organisatie vanochtend bekend tijdens een persconferentie.

Het nieuws kwam tijdens de persconferentie naar buiten en werd door de organisatie met enthousiasme ontvangen. “Dit is heel goed nieuws,” vertelt Chris Visscher lachend, algemeen directeur van hoofdsponsor VKV. “We zijn er maanden mee bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen en het is mooi dat het eindelijk is gelukt. We hebben nog even gedreigd dat we een contract met Lotus zouden tekenen in plaats van met Red Bull en dat heeft ze blijkbaar als eerste over de dam geholpen.” 

De organisatie maakte daarvoor al bekend Jos verstappen te hebben gestrikt als eenmalig sportdirecteur van het evenement. “Mijn rol is vooral een klankbord zijn voor VKV,” legt Verstappen uit. “Het is de bedoeling dat ik de organisatie op deze manier help het evenement nog dichter bij het publiek te brengen.” Of Verstappen ook bij de komende edities die rol gaat vervullen kan de oud Formule 1-coureur niet zeggen: “We zien dit jaar wel hoe het gaat en we kijken daarna verder.”

Of de komst van Verstappen vergezeld wordt met de komst van grote namen, bijvoorbeeld die van wereldkampioen Sebastian Vettel, kan Verstappen ook niet zeggen: “We gaan de komende maanden invulling geven aan het programma, dus er staat nog niets vast wat dat betreft.” Het lijkt er wel op dat Jos zelf een demo zal gaan geven: “Het liefst in een oudere Formule 1-auto, waar ik zelf in gereden heb. Dat zou wel heel mooi zijn om tijdens de jubileumeditie te kunnen doen.” De deelname van zoon Max lijkt ook een zekerheidje. “De kans dat Max komt is natuurlijk nu heel groot,” glimlacht een trotse vader. “Als hij vrij is, en dat ligt er een beetje aan in welke raceklasse hij komt te rijden, zal hij zeker meedoen.”

In tegenstelling tot andere jaren vindt VKV City Racing deze keer niet plaats tijdens de zomerstop van de Formule 1, maar tussen de Grand Prix-weekenden van België en Italië op 31 augustus. Volgens organisator en mede-oprichter Robert Heilbron is voor die dag gekozen omdat op de beoogde datum, 17 augustus, de binnenstad van Rotterdam openligt in verband met werkzaamheden. “We hopen dat op deze manier genoeg coureurs de tussenstop in Rotterdam kunnen en willen maken”, aldus Heilbron.